Fongs a la pell

Quin nom rep aquest tipus de fong? Dermatomicosis

Són contagiosos aquests fongs? Si.

Pot produïr picor? Si.
 


LA CAUSA


Es poden agafar en llocs comunitaris com:

– a la piscina

– al gimnàs

– a les dutxes

– i també en moquetes

Normalment, es diagnostiquen en l’època de calor, per culpa de la suor al peu i presenten un tipus de descamació com d’humitat. Si està una mica més avançat poden aparèixer uns piquets vermellosos, com petites ampolletes a la pell, sobretot a la zona de l’arc plantar i laterals del peu i taló. També es molt comú entremig dels dits, amb una zona blanquinosa i humida.

Com a incís podria dir que és habitual una dermatomicosis no diagnosticada i de llarga evolució quan un pacient acudeix a la consulta sense picor i amb una sequedat avançada però només unilateral (un sol peu).

Sovint, això és degut a què els peus han patit la patologia i aquests fongs s’han quedat residuals. És a dir, han desaparegut la majoria de signes i símptomes, però han quedat emmascarats, ja que cada any reapareixen degut al temps de calor i la humitat que presenta l’estiu.


TRACTAMENT

A diferència de la onicomicosis, avui en dia el tractament pot variar amb pols i crema, cada dia, alternant pols al mati i crema a la nit, durant un o dos mesos.

També existeix un nou producte revolucionari, que es presenta en mono-dosis, i que consta d’una sola aplicació, i que té la durada d’un sol mes. Si és dóna el cas, es pot repetir aquest producte dos cops, és a dir, durant dos mesos, un cop al mes.

Els fongs desapareixen.

Esperem haver aclarit una mica més el tema dels fongs, les seves causes, els seus tractaments i sobretot, quan és recomanable la visita al podòleg per tal de prevenir o curar la malaltia.

Gracies a tots/es pel vostre temps i dedicació!

Vanessa Garcés Montañés
Podòloga, n.col.1037
Vilasalut #benestar #salut

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.