Pediàtrica

Tots els infants necessiten una revisió anual de peus.
Actualment, aquesta revisió es fa, de manera genèrica, en les visites de pediatria. Al ser una de les parts més importants del cos dels nostres fills, en relació al creixement, és molt recomanable que es faci una revisió més acurada i detallada al Centre de Podologia.
Amb les primeres passes es forma la marxa, és a dir, la manera de recolzar els peus que, posteriorment, els ajudarà a córrer, saltar i jugar.

Quantes vegades hem sentit: «el meu fill cau molt, és molt patós«.
Potser no ens hi hem fixat prou; camina amb els peus cap endins, desgasta les sabates pel taló, uneix els genolls quan camina, va coix, deforma les sabates, etc.
I l’únic que sabem és que potser té el peu pla o amb molt de pont… i que segurament, «ja es corregirà amb l’edat».


Per exemple, si ens diuen que un nen/a té problemes de visió i que li fan falta unes ulleres, oi que li posariem de seguida per tal de que no augmenti la miopia o l’estrabisme (per exemple)?
D’alguna manera, passa el mateix amb els peus. S’ha de corregir i orientar la forma de caminar dels nostres petits per tal de prevenir futures lesions derivades com poden ser les d’esquena, cadera. genolls o dels mateixos peus.
La podologia pediàtrica consisteix en la prevenció de cara a l’edat adulta, els consells de les postures no adequades que adopten els infants, l’assessorament del calçat i una revisió detallada des dels peus fins a l’esquena de tot el sistema muscoesquelètic dels nostres fills.


per Vanessa Garcés, directora del Centre i podòloga