Test Covid-19. Resultats de la prova

Ja podeu fer-vos la prova del Covid-19 a Vilasalut.
(Més informació al peu de pàgina.)

Anticossos IgG i IgM: què són, per a què serveixen i resultats de la prova

Les immunoglobulines G i M, també conegudes com IgG i IgM, són anticossos que el cos produeix quan entra en contacte amb algun tipus de microorganisme invasiu. Aquests anticossos es produeixen amb l’objectiu de promoure l’eliminació de bacteris, virus, paràsits i fongs.

D’aquesta manera, és possible saber si aquestes immunoglobulines estan circulant en la sang i així saber si la persona està infectada o ha tingut contacte amb l’agent infecciós.

Per a què serveix la prova?

IgM és el primer anticòs produït quan hi ha una infecció, sent considerat un marcador de fase aguda de la infecció. Aquesta immunoglobulina s’encarrega d’activar el sistema complementari, que és un sistema format per proteïnes, assenyalant que hi ha una infecció i afavorint l’eliminació de l’agent infecciós invasiu.

IgG es produeix una mica més tard, però fins i tot durant la fase aguda de la infecció, no obstant això es produeix d’acord amb el microorganisme invasor, es considera més específic, a més de romandre circulant a la sang, protegint a la persona contra possibles infeccions futures pel mateix microorganisme.

La producció d’IgG també és induïda per la vacunació, que té com a objectiu protegir el cos contra un agent infecciós específic. D’aquesta manera, l’IgG és una mena de memòria que l’organisme crea per a la resta de la vida.

Per què es fa la prova

L’examen serològic d’IgG i IgM s’utilitza per detectar l’etapa de diverses malalties. Quan es produeix una nova infecció, els primers anticossos produïts són IgMs, que disminueixen a mesura que es controla la infecció, resultant en IgGs, que romanen per a la vida.


IgG negatiu IgG positiu
IgM negatiu La persona mai va estar en contacte amb el micro-organisme La persona estava en contacte amb el microorganisme en una infecció antiga o va tenir èxit amb la vacuna
IgM positiu La persona té o ha tingut una infecció aguda fa pocs dies La persona va patir una infecció recent, fa unes setmanes o mesos

Així, l’existència de grans quantitats d’IgM per a la rubeola per exemple, és un senyal que la infecció és recent, i quan els seus nivells cauen, els nivells d’IgG romanen, el que significa que la infecció es controla i que el cos està produint anticossos específics contra aquest virus, obtenint així la memòria immune per a aquesta malaltia.

Així, en un contacte proper amb el virus, el risc de desenvolupar la malaltia seria mínim, ja que la persona tindria anticossos d’IgG específics contra la rubeola que actuarien immediatament. El mateix és cert de la vacunació, on els virus inactius que indueixen la formació d’IgG específics es donen en la majoria dels casos.


COVID-19 TEST a VILASALUT!
Vols saber si estàs o has estat infectat del Coronavirus?
Ja pots fer-te les proves del Covid-19 a Vilasalut!

A partir del dia 15 de maig, fem la serologia (detecció d’anticossos) del Covid-19, sota pre-inscripció mèdica indicant la/les prova/es.

– Mútues. Preguntar al Centre.
– Privat: 30€ cada prova (IgG i/o IgM)
* Dejú de 6h.
* Resultats en 48h.

#covid19 #testcovid19 #vilassardedalt #vilasalut #benestarisalut 
#ensensortirem #totanirabe

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.